« terug naar vorige pagina

Over de praktijk

Huisartsenpraktijk Opmaat is een zelfstandige huisartsenpraktijk gelegen in Muziekwijk-Zuid in Almere.

Onze missie
We vinden het belangrijk om huisartsenzorg van goede kwaliteit te bieden. We vinden het belangrijk dat patiënten persoonlijk in contact met hun hulpverlener kunnen komen via de (telefonische) spreekuren maar ook digitaal.

Daarom kiezen we ervoor dat patienten die zich bij ons inschrijven zoveel mogelijk bij hun eigen huisarts terecht kunnen en op dagen dat deze huisarts er niet is bij de zogenaamde koppelhuisarts.

Ook voor begeleiding van chronische aandoeningen of bij psychische problemen proberen we er zorg voor te dragen dat u bij een vaste praktijkondersteuner terecht kunt. Alle huisartsen bieden integrale huisartsenzorg. Wanneer de casus complex is maken we gebruik van elkaars kennis en vaardigheden (zoals bij injecties in gewrichten en het inbrengen van implanon etc).

Naast de vaste medewerkers hebben we regelmatig mensen in opleiding omdat we het belangrijk vinden dat er ook in de toekomst goed opgeleide huisartsen, assistentes en praktijkondersteuners zijn.

Vormen van zorg: (andere website)

Samenwerking
De huisartsenpraktijk is gevestigd in gezondheidscentrum Opmaat waarin ook een apotheek, fysiotherapie, thuiszorg (allen van Zorggroep Almere), dietiste en tandartsenpraktijk aanwezig zijn. Hierdoor hebben we gemakkelijk overleg en werken we vaak samen als mensen door verschillende behandelaars gezien worden.

Zorggroep Almere
In 2020 zijn we een zelfstandige huisartsenpraktijk geworden waarbij we wel de samenwerking op gebied van kwaliteit en chronische zorg hebben voortgezet. Dit betekent praktisch dat we de programma’s voor mensen met diabetes, hart en vaatziekten, copd en kwetsbare ouderen op dezelfde wijze uitvoeren.

Wijkteam
Mensen kunnen voor vragen op gebied van welzijn en voor voorzieningen een afspraak maken met het wijkteam; De huisartsenpraktijk organiseert af en toe activiteiten samen met het wijkteam.